Sponsringssökandet

En av de viktigaste delarna i vårt projekt har varit att få sponsorer att stödja oss ekonomiskt. Detta är en stor del som kräver väldigt mycket tålamod och arbete. Innan man börjar måste man tänka på hur man lägger fram sin idé till företagen. Man måste vara konkret och seriös i sitt framläggande för det handlar om att be om pengar vilket är ett känsligt ämne. Varför ska dessa företag just ge oss pengar, och vad har vi att erbjuda i gengäld, var några av frågeställningarna vi hade i början av vårt arbete.

När våra tankar började åka på samma bana funderade vi över hur framförandet av projektet till potentiella sponsorer skulle gå till väga och kom på att det bästa sättet var genom ett brev. Brevet tog lång tid och ändrades ett tiotal gånger innan vi fått brevet med stort "B". Här sammanfattar vi allt vad vi planerat, vårt syfte och mål och självklart presenterar vi oss. Tillsammans med brevet skickde vi även med referenser, en prelimenär budget och ett papper på vårt kontonummer. (Vi öppnade ett konto på Nordea) På så sätt får företagen tillgång till allt på en gång och kan i lugn och ro kolla igenom kuvertet som vi lämnat/postat. De flesta brev vi lämnat ut har vi gått och lämnat personligen, för vi tror att det är det bästa sättet att ta kontakt och verka trovärdiga. Brev som vi skickat eller mailat följer vi sedan upp genom ett telefonsamtal. 


Här är det slutliga Brevet, i verkligheten ingick även en bild på oss fyra, och naturligtvis kontaktuppgifter.

Hjälp oss att göra en skillnad

Hej, vi är fyra målinriktade tjejer som går på Älvkullegymnasiet i Karlstad. Vi går nu tredje året och det är alltså dags för det obligatoriska projektarbetet på hundra timmar per elev. Vi vill göra något utöver det vanliga och kom då att tänka på olika sorter av frivillighetsarbeten. Att arbeta med barn och människor som inte är lika lyckligt lottade skulle betyda oerhört mycket för oss, men också för de vi stöter på under vår vistelse.

              Vårt mål med resan är att under en vecka i april (9-16/4) resa till Marocko med hjälp av organisationen Karavanen (http://www.karavanen.org/). Karavanen jobbar med olika slag av insamlingar, allt från skolmaterial, leksaker och kläder till sjukhusmaterial. Vi har fått möjligheten att följa med till Marocko för att skänka dessa saker till ett barnhem där åldern ligger emellan sex till arton år. Resan kommer att ske i mars månad år 2009.

              Vårt syfte är att hjälpa och att kunna få göra en skillnad i andra människors liv. I och med resan kommer vi få erfara hur volontärarbete fungerar, för att sedan kunna inspirera den yngre generationen. Resan kommer att dokumenteras med hjälp av filmkamera, fotografier och anteckningar. Vilket sedan kommer att redovisas genom en utställning på UNO, ungdomens hus, där vi hoppas kunna förmedla vårt budskap om frivillighetsarbeten för vår skola, och intresserad allmänhet.

Det vi behöver din hjälp med är det ekonomiska stödet. Varje krona uppskattas och är ett steg i rätt riktning mot vårat mål. Vi kommer också att söka stipendier och stöd hos olika fonder. Även vår skola kommer att bidra med en peng. Som tack för att ni hjälper oss att göra detta möjligt kommer ert företagsnamn att vara med på vår utställning. Vi ska även försöka att få med namnet i ett slutreportage i tidningen VF. Vi kommer att göra allt för att kunna genomföra vårt projekt. Eventuella pengar som blir över skänks naturligtvis bort till vår hjälporganisation Karavanen.

Att kunna hjälp till med en förändring här i världen även om den må vara liten, är något vi alla fyra drömmer om, för oss kan detta bli en verklighet. Att kunna vara med och arbeta med något praktiskt för något gott skulle vi uppskatta och känna glädje av. Vi kommer att ge 110 % eftersom detta ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Vi kan hjälpa, vi kan göra en skillnad, vi behöver bara lite hjälp på vägen.


Med vänliga hälsningar

Miranda Göransson, Camilla Larsson, Elin Christensen och Erica Ericsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0