Karavanen


Vi tänkte att vi skulle skriva ett inlägg om den hjälporganisation som har gett oss möjlighet att studera hela processen av frivillighetsarbete och hur det går till från dess början till dess slut. Vi får följa med genom hela resan, från planering och insamling av material, till att dela ut kläder etc till barn i nöd. Att få möjlighet att se detta i verkligheten är fruktansvärt spännande och intressant på alla sätt och vis.  

Organisationens namn är Karavanen och håller till på Slottet i Forshaga. De har varit  mycket snälla och vi kände oss välkomna direkt. Under de månaderna som har gått sedan vi fick beskedet att vi fick följa med till Marocko har vi hela tiden haft kontakt via mail och telefon framförallt med organisationens ordförande Inger Stenström. Vi har även varit med på alla möten de i styrelsen har haft och vi hjälpte till vid Lucia firandet den 13 december -08.


Här kommer ett textutdrag från Karavanens hemsida vilken beskriver lite om deras tidigare projekt och sammanfattar vad de gör och arbetar med.

"Hjälp oss att hjälpa!
Föreningen Karavanen hjälper nödlidande i olika områden och på olika sätt. Hittills har vi främst arbetat med Marocko, dit har vi skickat tre 40 fots containrar med handikapp/sjukhusmaterial samt en mindre transport med lastbil. Lastbilstransporten innehöll baby/barnkläder, blöjor och leksaker mm.

Vi har även gett ekonomiskt stöd till Polentransporter.

Vårt mål är att minska lidandet i utvecklingsländer,

och du kan hjälpa oss på två olika sätt - endera genom att bli medlem i Karavanen eller att skänka saker till våra hjälpsändningar. Karavanen anordnar även loppis och kulturfester för att få in pengar till transporter och hjälpsändningar

Kom ihåg; Din insats gör skillnad!!! "


För mer information om Karavanens projekt och om dess organisation besök gärna hemsidan som finns till höger under fliken Länkar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0