22 mars

Söndagen den 22 mars

Idag har vi haft en heldag med "marockotjejerna". Först vid två börjar pluggningen som har blivit en sorts tradition. Vi samlas nämligen hemma hos Miranda och pluggar gasnka ofta nu för tiden. Men förutom vi fyra, kommer även Emmie och Linnéa, vårt lilla Tekniktjejgäng! Efter att vi varit duktiga några timmar tar bilen sikte mot Forshaga för att fortsätta på det duktiga planet. Vi ska dit för att ha ett sista möte med Karavanen innan resan till Marocko vilken nu börjar närma sig med en väldig hastighet. Bara 18 dagar kvar! OJOJ!

Lite saker som nämnts på mötet;

-Containern ska anlända till Sidi Ifni den 3 april, och förhoppningsvis har den gjort det då också!

-Flygtiden tar 6 timmar

-Nu ser det ut som vi ska bo på ett vandrarhem precis vid havet. 20 min bil från Sidi Ifni, så hyrbilarna blir bra att ha. Det finns någorlunda mobiltäckning, vanliga toaletter men troligtvis ingen el. Förra gången Karavanen var i Sidi Ifni på detta vandrarhem fanns ingen el, eller jo, de har en generator, så behöver vi el för till exempel mobilladdnig, går vi och ber personalen så sätts strömmen på i någon timme. Därför skulle vi ha med oss ficklampa, små värmeljus och en fleecetröja eftersom det kan bli ganska kallt på kvällen. Men vem vet, de kanske har el hela tiden nu? Det återstår och se.. Ska nämnas också att vandrarhemmet vi bor på kallas i Sidi Ifni för hotell..

-Kläder som visar axlarna och benen är inte tillåtet för oss att bära, vi ska vara respektabelt klädda, framförallt när vi gör besök hemma hos folk eller på skolor etc. På stranden får vi gå i bikini.Idag fick vi även ett preliminärt schema som vi tänkte vore lite roligt att lägga ut. Notera att det är preliminärt. Inger och Madeleine som varit där tidigare år berättar att det aldrig blir som man tänkt sig, men de har lagt upp schemat och tider efter vad de tror är rimligt. 

Torsdagen den 9 April
00.05 Åker vi med Arlandalinjen från Karlstad till Arlanda. 07.45 går planet från Sthlm till Agadir. När vi anlänt till Agadir ska vi hitta hyrbilar till ett sällskap på 10 personer för att ta oss ner till byn Sidi Ifni som kommer bli vårt hem under de kommande dagarna.  Denna restid tar ca 5 timmar, om vi räknar in pauser. Då vi kommer fram installerar vi oss på vandrarhemmet, och åker sedan till containern för att lasta ur den och lägga alla saker i ett lokalutrymme. Här kommer frågeställningar som; Bärhjälp? Fixa folk som övervakar lokalen?

Fredagen den 10 april
Hela denna dag kommer gå åt för att sortera allt material i lokalen. Det är som ni kanske minns från tidigare 10 ton med saker och tog 6 timmar att lasta in containern, hur lång tid kommer det då ta att sortera? Ja.. det återstår och se! Samtidigt som vi soreterar kommer vi att försöka montera upp en lekplats vid barnhemmet. Detta arbete står bla Reine för.

Lördagen den 11 april
På förmiddagen finns tankarna att åka till Sahara och kamelmarknaden som ligger 1 1/2 h bilresa bort. Efter detta går bilen mot byn "Mitzi" som ligger alldeles på vägen till Sahara. Här finns ett kvinnokooperativ. Det är fattiga kvinnor som fått möjlighet att tjäna lite egna pengar. De knäcker argannötter för att utvinna oljan ur dem. Alla dessa kvonnor som jobbar här är analfabeter, liksom en stor del av Marockos kvinnliga befolkning. 90% av kvinnorna i landet är analfabeter. Det var först för ett år sedan som flickor tilläts att gå i skolan. Ofattbart, men tillbaka till det senare! Vi ska iallafall hit för att hälsa på och för att ta hit och ge ut saker vi har med oss. Vi ska även på besök i byns skola.

Söndagen den 12 april
Denna dag kommer vi tillbringa på barnhemmet. Fortsätta att montera lekplatsen naturligtvis, sätta upp studdsmattor, visa dem leksakerna, bland annat visa hur man pusslar. Kanske kan få någon intervju mjed barnen till vår utställning? En tanke.. Självklart sker utdelningen av kläder etc.

Måndagen den 13 april
Idag är Utdelningsdagen med stort U. Vi ska åka till sjukhuset i byn, till den lokala skolan och vårdcentraler utanför stan. Vi åker till så många ställen vi hinner med.


Tisdagen den 14 april
förmiddag inte klart. Idag kommer vi iallafall att åka tillbaka till Agadir som det ser ut.

Onsdagen den 15 april
Förmiddag, gå på marknaden. Sammanställning av material, börja skriva rapporter och fixa med dokumentären mm.

Tordagen den 16 april
Hemresa

Detta var alltså Marockoveckans preliminära händelser. Ska bli riktigt intressant hur bra överens den kommer stämma med verkligheten! Det här kommer bli en erfarenhet för livet, och det är först nu det börjar kännas som en verklighet. Vi vill kunna dela denna dröm med så många som möjligt, det är en av orsakerna till att vi skapade bloggen.
Nej, nu ska jag runda av. Men innan jag gör det lägger jag ut lite bilder från Karavanens resa till Sidi Ifni 2007. Mer bilder finns på deras hemsida. Ha det underbart! Love

imgp1149imgp1161
Transportmedel                                                                          Porten till Sahara

imgp1177
imgp1208

Musiklektion på ett handikappcenter
                                                                                                             Rutschkana som ska sättas uppKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0