22 mars

Söndagen den 22 mars

Idag har vi haft en heldag med "marockotjejerna". Först vid två börjar pluggningen som har blivit en sorts tradition. Vi samlas nämligen hemma hos Miranda och pluggar gasnka ofta nu för tiden. Men förutom vi fyra, kommer även Emmie och Linnéa, vårt lilla Tekniktjejgäng! Efter att vi varit duktiga några timmar tar bilen sikte mot Forshaga för att fortsätta på det duktiga planet. Vi ska dit för att ha ett sista möte med Karavanen innan resan till Marocko vilken nu börjar närma sig med en väldig hastighet. Bara 18 dagar kvar! OJOJ!

Lite saker som nämnts på mötet;

-Containern ska anlända till Sidi Ifni den 3 april, och förhoppningsvis har den gjort det då också!

-Flygtiden tar 6 timmar

-Nu ser det ut som vi ska bo på ett vandrarhem precis vid havet. 20 min bil från Sidi Ifni, så hyrbilarna blir bra att ha. Det finns någorlunda mobiltäckning, vanliga toaletter men troligtvis ingen el. Förra gången Karavanen var i Sidi Ifni på detta vandrarhem fanns ingen el, eller jo, de har en generator, så behöver vi el för till exempel mobilladdnig, går vi och ber personalen så sätts strömmen på i någon timme. Därför skulle vi ha med oss ficklampa, små värmeljus och en fleecetröja eftersom det kan bli ganska kallt på kvällen. Men vem vet, de kanske har el hela tiden nu? Det återstår och se.. Ska nämnas också att vandrarhemmet vi bor på kallas i Sidi Ifni för hotell..

-Kläder som visar axlarna och benen är inte tillåtet för oss att bära, vi ska vara respektabelt klädda, framförallt när vi gör besök hemma hos folk eller på skolor etc. På stranden får vi gå i bikini.Idag fick vi även ett preliminärt schema som vi tänkte vore lite roligt att lägga ut. Notera att det är preliminärt. Inger och Madeleine som varit där tidigare år berättar att det aldrig blir som man tänkt sig, men de har lagt upp schemat och tider efter vad de tror är rimligt. 

Torsdagen den 9 April
00.05 Åker vi med Arlandalinjen från Karlstad till Arlanda. 07.45 går planet från Sthlm till Agadir. När vi anlänt till Agadir ska vi hitta hyrbilar till ett sällskap på 10 personer för att ta oss ner till byn Sidi Ifni som kommer bli vårt hem under de kommande dagarna.  Denna restid tar ca 5 timmar, om vi räknar in pauser. Då vi kommer fram installerar vi oss på vandrarhemmet, och åker sedan till containern för att lasta ur den och lägga alla saker i ett lokalutrymme. Här kommer frågeställningar som; Bärhjälp? Fixa folk som övervakar lokalen?

Fredagen den 10 april
Hela denna dag kommer gå åt för att sortera allt material i lokalen. Det är som ni kanske minns från tidigare 10 ton med saker och tog 6 timmar att lasta in containern, hur lång tid kommer det då ta att sortera? Ja.. det återstår och se! Samtidigt som vi soreterar kommer vi att försöka montera upp en lekplats vid barnhemmet. Detta arbete står bla Reine för.

Lördagen den 11 april
På förmiddagen finns tankarna att åka till Sahara och kamelmarknaden som ligger 1 1/2 h bilresa bort. Efter detta går bilen mot byn "Mitzi" som ligger alldeles på vägen till Sahara. Här finns ett kvinnokooperativ. Det är fattiga kvinnor som fått möjlighet att tjäna lite egna pengar. De knäcker argannötter för att utvinna oljan ur dem. Alla dessa kvonnor som jobbar här är analfabeter, liksom en stor del av Marockos kvinnliga befolkning. 90% av kvinnorna i landet är analfabeter. Det var först för ett år sedan som flickor tilläts att gå i skolan. Ofattbart, men tillbaka till det senare! Vi ska iallafall hit för att hälsa på och för att ta hit och ge ut saker vi har med oss. Vi ska även på besök i byns skola.

Söndagen den 12 april
Denna dag kommer vi tillbringa på barnhemmet. Fortsätta att montera lekplatsen naturligtvis, sätta upp studdsmattor, visa dem leksakerna, bland annat visa hur man pusslar. Kanske kan få någon intervju mjed barnen till vår utställning? En tanke.. Självklart sker utdelningen av kläder etc.

Måndagen den 13 april
Idag är Utdelningsdagen med stort U. Vi ska åka till sjukhuset i byn, till den lokala skolan och vårdcentraler utanför stan. Vi åker till så många ställen vi hinner med.


Tisdagen den 14 april
förmiddag inte klart. Idag kommer vi iallafall att åka tillbaka till Agadir som det ser ut.

Onsdagen den 15 april
Förmiddag, gå på marknaden. Sammanställning av material, börja skriva rapporter och fixa med dokumentären mm.

Tordagen den 16 april
Hemresa

Detta var alltså Marockoveckans preliminära händelser. Ska bli riktigt intressant hur bra överens den kommer stämma med verkligheten! Det här kommer bli en erfarenhet för livet, och det är först nu det börjar kännas som en verklighet. Vi vill kunna dela denna dröm med så många som möjligt, det är en av orsakerna till att vi skapade bloggen.
Nej, nu ska jag runda av. Men innan jag gör det lägger jag ut lite bilder från Karavanens resa till Sidi Ifni 2007. Mer bilder finns på deras hemsida. Ha det underbart! Love

imgp1149imgp1161
Transportmedel                                                                          Porten till Sahara

imgp1177
imgp1208

Musiklektion på ett handikappcenter
                                                                                                             Rutschkana som ska sättas upp15 mars

Söndagen den 15 mars

För nästan en vecka sedan idag fylldes containern som ska fraktas ner till Agadir. I måndags fraktades den ner till Göteborg, för att därifrån förflyttas vidare till Agadir under fredagen. Färden från Gbg till Agadir kommer ta runt 3 veckor, och ska vara framme i byn Sidi Ifni då vi anländer den 9 april.

Det lastades över 10 ton (!), och detta tog ungefär 6 timmar med bara en kafferast inräknat. Som tur var fick Karavanen hjälp av några grabbar på AIC som hjälpte dem med lastningen och packningen.

Vi kunde inte närvara vid denna händelse pga ett fysikprov i skolan exakt samma tid. Detta är vi väldigt ledsna för, men man får inte alltid som man vill tyvärr... Här är två bilder från lastningen;
 


12 mars

Torsdagen den 12 mars

Nu sitter vi i skolan och har precis pratat med Emmie, som nu är vår officiella formgivare av bloggen! Så nu kan ni förvänta er en snyggare layout, betydligt bättre än vad vi själva kan åstadkomma. Håll ögonen öppna.

Igår fortsatte arbetet med sökandet av sponsorer, dessvärre utan resultat. Vi irrade mest runt på stan efter potentiella sponsringsföretag utan något napp.

Vi har även planerat lite kring vår utställning på UNO, ungdomens hus. En färdigställd budget till UNO är nu klar, som inkluderar flyers,- affisch samt fikakostnader till utställningen.  

7 mars

Lördagen den 7 mars

Som ni säkert vet vid det här laget så har vi samlat in allt möjligt för att kunna ta med ner till Sidi Ifni. 40 kubikmeter är containern som kommer fraktas med båt från Göteborg ner till Agadir i norra Marocko. Denna ska vi då fylla för att sedan kunna dela ut väl nere i Marocko. Benny som är vaktmästare på Älvkullen gav oss ett eget förråd, vilket han bytte lås på så vi fick oss egna nycklar, väldigt snällt! 

Just nu står containern parkerad i Deje, resvägen för containern kommer bli; Deje-Gbg lastbil, Gbg-Agadir båt, Agadir-Sidi Ifni lastbil. Eftersom containern kommer avgå från Deje ner till Marocko på måndagmorgon, är det nu dags för oss att tömma förrådet på Älvkullen och lämna innehållet till containern. Klockan 11.29 var jag och Erica på plats utanför skolans dörrar, och snäll som han är var även Pelle där för att öppna entrédörrarna så vi tog oss in. Reine och Sigbritt som är medlemmar av Karavanen kom med en kärra som vi fyllde upp till den maximala gränsen. Och inte nog med det, vi har redan lämnat diskmaskinen, sjukhussängarna etc. i en kärra som avgick till Deje förra veckan, så insamlingen har varit extremt lyckad!

Och tack Reine och Sigbritt för att ni spenderade en lördagsmorgon åt att hjälpa oss att frakta ner sakerna till containern!

Måste bara berätta om en liten incident som inträffade imorse. Jag var på väg till skolan, en promenad som normalt tar 15 minuter, så jag räknade lätt ut, Teknik som jag går, att jag borde börja gå kvart över elva för att vara framme halv tolv vilket var tiden vi stämt möte på. Då jag gått i 5 min ringer Erica; Jag hittar inte nyckeln! Hel-vete tänkte jag, det är nämligen bara Erica, Camilla och Benny som har nycklar till förrådet, och Sigbritt och Reine åker från Forshaga med en hyrd släpkärra, enbart för att hjälpa oss och vi tar oss inte in! Jaha lätt hänt, tänkte jag, bara att vända om. Jag går i rask takt hemåt, måste ha numret till Pelle och se om jag får tag i vaktmästaren. Som tur var ringer Erica, hon har hittat nyckeln! Saved my day ! Skönt sådär på morgonkvisten att drabbas av både panik och lättnad på mindre än tio minuter.Så här såg det ut när vi tömt lite mer än hälften av förrådet

Budget

Budgeten är en viktig del av projektet. Vi har varit tvugna att ändra budgeten ett antal gånger eftersom man från början inte vet vad saker och ting på pricken kommer kosta.
Nu är den klar och såhär ser den ut.


 Budget(Projekt Marocko 9/4 - 16/4 2009)
     
     
Utgifter   Kostnad för 4 personer
     
Vaccination   
Twinrix(hepatit A+B)1950kr/person                  7 800 kr
Dukoral  350 kr/person                   1 400 kr
     
Flygresa, tur och retur4498kr/person                17 992 kr
Stockholm-Agadir   
     
Buss, tur och retur330kr/person                  1 320 kr
Karlstad-Arlanda   
     
Övriga kostnader2500kr/person                10 000 kr
Boende, mat, mm.   
     
     
TOTAL KOSTNAD              38 512 kr

Karavanen


Vi tänkte att vi skulle skriva ett inlägg om den hjälporganisation som har gett oss möjlighet att studera hela processen av frivillighetsarbete och hur det går till från dess början till dess slut. Vi får följa med genom hela resan, från planering och insamling av material, till att dela ut kläder etc till barn i nöd. Att få möjlighet att se detta i verkligheten är fruktansvärt spännande och intressant på alla sätt och vis.  

Organisationens namn är Karavanen och håller till på Slottet i Forshaga. De har varit  mycket snälla och vi kände oss välkomna direkt. Under de månaderna som har gått sedan vi fick beskedet att vi fick följa med till Marocko har vi hela tiden haft kontakt via mail och telefon framförallt med organisationens ordförande Inger Stenström. Vi har även varit med på alla möten de i styrelsen har haft och vi hjälpte till vid Lucia firandet den 13 december -08.


Här kommer ett textutdrag från Karavanens hemsida vilken beskriver lite om deras tidigare projekt och sammanfattar vad de gör och arbetar med.

"Hjälp oss att hjälpa!
Föreningen Karavanen hjälper nödlidande i olika områden och på olika sätt. Hittills har vi främst arbetat med Marocko, dit har vi skickat tre 40 fots containrar med handikapp/sjukhusmaterial samt en mindre transport med lastbil. Lastbilstransporten innehöll baby/barnkläder, blöjor och leksaker mm.

Vi har även gett ekonomiskt stöd till Polentransporter.

Vårt mål är att minska lidandet i utvecklingsländer,

och du kan hjälpa oss på två olika sätt - endera genom att bli medlem i Karavanen eller att skänka saker till våra hjälpsändningar. Karavanen anordnar även loppis och kulturfester för att få in pengar till transporter och hjälpsändningar

Kom ihåg; Din insats gör skillnad!!! "


För mer information om Karavanens projekt och om dess organisation besök gärna hemsidan som finns till höger under fliken Länkar.


4 mars

Vi har nu jobbat med projektet i drygt 2 timmar och det går framåt.
Har precis varit i kontakt med Kenneth på KeWab och han gav oss ett fint beskedet, de kommer sponsra vårat projekt. Tack KEWAB!

3 mars

Tisdagen den 3 mars

För några veckor sedan, i januari månad, satt vi alla kring köksbordet hemma hos Erica för att arbeta med projektet. Förslaget om att skapa en blogg kom upp på tal, och idéen sattes i verk. Tyvärr har vi inte skrivit så mycket eller kontinuerligt, men detta ska vi försöka ändra på. Jag har idag lagt till lite av vårt förarbete och skrivit till lite texter. Vi hoppas och vet att det finns stort intresse för vårt arbete, vad vi gör och om vårt tillvägagångssätt. Det kan vara kul för alla som skänkt något och även sponsorerna att få läsa om vårt arbete, allt från förberedelser till resultatet. Att sponsorerna ska få möjligheten att känna sig delaktiga är oerhört vikitgt, utan dem kan detta inte genomföras.

Likt alla andra dagar har vi tänkt på projektet 24/7. Det är det första som poppar upp i tanken när man vaknar och det sista som far genom hjärnan innan man faller in i drömmens värld. Det här underbara arbetet har blivit något mer än ett skolprojekt, och vi ser det heller inte som det längre. Vi försöker helt enkelt göra en liten skillnad i världen och känslan vi har i magen nu går inte att jämföra med något annat, tiden närmar sig och vi får faktiskt vara med och hjälpa! Det går inte att beskriva, känslan är underbar! 

5 veckor och 2 dagar kvar till avresa!


Tidningar


Media är en viktig del i projektet, på detta sätt kan vi synas, visa att vi är seriösa och försöka få med sponsorer i reportage i tidningar. Vi har varit med i VF, Karlstad tidningen och NWT. Förhoppningsvis vill de följa upp projektet med ett slutreportage längre fram. Tack för er hjälp!

Här kommer två utdrag ur tidningarna, de är även länkade. Se Länkar till höger.1 mars 2009 var vi äntligen med i NWT! Vi blev intervjuade onsdagen den 18 februari.


De fyra tjejer på Älvkullegymnasiet har valt ett engagerande projektarbete - att först samla in prylar till en hjälporganisation och sedan själva åka till ett barnhem i Marocko och lämna över dem. Från vänster: Erica Ericsson, Camilla Larsson och Miranda Göransson  Fattas på bilden gör Elin Christensen som är på Thailandssemester.


"Nu fattas det bara en diskmaskin"
KARLSTAD: Åker till barnhem i Marocko som skolprojekt

Pingisbord, studsmatta, bollar, kläder, skor, sjukhussängar och en tvättmaskin. Det är en del av allt som fyra gymnasietjejer samlat in till sitt projektarbete. Den 9 maj åker de till Marocko och lämnar över det till ett barnhem.  De fyra tjejer på Älvkullegymnasiet har valt ett engagerande projektarbete - att först samla in prylar till en hjälporganisation och sedan själva åka till ett barnhem i Marocko och lämna över dem.
Camilla Larsson, Erica Ericsson, Miranda Göransson och Elin Christensen som går tredje året på Teknikprogrammet på Älvkullegymnasiet valde sitt projektarbete med hjärtat.

- Vi ville göra något utomlands och något som kunde hjälpa andra på något sätt. Vi tittade på olika hjälporganisationer och kom i kontakt med Karavanen i Forshaga, säger Camilla.

Det var så det började, i slutet av augusti förra året. Tjejerna kontaktade organisationen och påbörjade arbetet med att samla in leksaker, kläder, skor, skolmaterial och sjukmaterial för att skicka till ett barnhem för pojkar i åldern 6-18 år i den lilla staden Sidi Ifni i sydvästra Marocko.

Tanken var att själva åka dit och personligen lämna över allt de samlat in. De gjorde en budget och började jakten på sponsorer för att klara av att kostnaderna.

- Det kostar 37 000 kronor för oss fyra och vi har fått in ungefär hälften. Ett litet bakslag blev det när vi upptäckte att vaccinet kostade 8 000 att ta! säger Miranda.

I mitten av mars går en container ner till barnhemmet med alla grejer och själva åker tjejerna tillsammans med fem medarbetare i Karavanen den 9 april.

- Då har vi varit med hela vägen och det ska bli fantastiskt att kunna dela ut allt det här till barnen. Tänk att då se dem med bollarna eller på studsmattan. Det här har blivit mer än ett skolarbete - det är något vi brinner för, säger Erica.

- Det ska också bli spännande att komma till en ny kultur. Ingen av oss har varit i Afrika förut och vi kommer att få många personliga upplevelser, säger Camilla.

Om man vill hjälpa tjejerna och samtidigt passa på att rensa ur garderoben går det att lämna grejer till dem fram till den 1 mars. Kontakta dem gör man på projektmarocko@hotmail.com

- Vi har hört att de behöver lakan, handdukar och tvättmedel. Men vi tar emot både stort och smått. En diskmaskin vore kanske bra! säger Miranda.

När de är hemma efter en vecka kommer de att ha en utställning med bilder och video både på Ungdomens Hus och på skolan.
Anna Sims anna.sims@nwt.se 054-19 97 08Den 4 December 2008 var vi med i ett reportage i VF! Vi blev intervjuad dagen innan.

Från skolan till Marocko


 
Elin Christensen, Erica Ericsson, Camilla Larsson och Miranda Göranson på Älvkullegymnasiet i Karlstad håller just nu på med sitt projektarbete som förhoppningsvis ska ta dem till Marocko.
- Vi har tänkt åka dit med en organisation och besöka ett barnhem, berättar Elin Christensen.

Idén fick tjejerna då de alla är nyfikna på hur det är att arbeta i en frivilligorganisation.
- Vi vill göra något som gör skillnad. Även om det är något litet så blir det en stor grej för oss och dem vi gör det för, säger Camilla Larsson.
Syftet med projektarbetet är prova på volontär­arbete och att sedan sprida de nya kunskaperna till andra genom bland annat en utställning på Ungdomens hus Uno.
- Vi ska också filma allt vi gör och visa filmen på olika ställen, säger Miranda Göransson.
Tjejernas entusiasm är inget att ta fel på och de tvekar inte inför uppgiften de står inför.
- Jag tror att vi kommer att växa som människor av det är och att vi kommer att få en annan syn på livet. Vi lägger ner oss otroligt mycket och är övertygade om att vi kan genomföra det, säger Elin Christensen och berättar att de redan har stött på motgångar.
- I början visste vi inte var vi skulle vända oss. Vi ringde runt till massor av organisationer innan vi hittade en som passade, säger hon.
Den organisation som tjejerna har valt att åka med heter Karavanen och har sitt högsäte i Forshaga.
- Det känns jättebra att det är en organisation som vi kan komma nära och ha kontakt med hela vägen. Arbetet handlar ju inte bara om resan, säger Miranda Göransson.
Det uppdrag som tjejerna nu står inför är att hjälpa organisationen att samla in saker till ett antal containrar som i vår ska skickas till Marocko.
- Vi ska försöka få in allt från leksaker och kläder till större grejer som diskmaskin och tvättmaskin till barnhemmet, säger Erica Ericsson.
Tjejerna söker också sponsorer för att kunna finansiera sin egen resa.
- Vi tror att vi behöver ungefär 40 000 för att kunna täcka resa, boende och mat under två veckor. Om det blir några pengar över skänker vi självklart dem till Karavanen, säger Camilla Larsson.

· Vad ska ni göra under vistelsen i Marocko?
- Vi ska hjälpa organisationen att dela ut sakerna från containern och försöka vara till så mycket nytta som möjligt. Ett av våra krav var att vi ska få hjälpa till och arbeta där nere, säger Camilla Larsson.Den 12 februari 2009 publicerar Karlstad Tidningen ett reportage om oss! Vi blev intervjuade den 10 februari. Denna hittar vi dock inte i internet format.. Men det var även det väldigt fint skrivet!

Ett stort Tack till alla sponsorer!

Detta är ett projekt som aldrig skulle kunna genomförts utan hjälp. Under denna långa tid vi har arbetat har vi stött på mängder av givmilda människor. Alla har varit så hjälpsamma och positiva vilket har gett oss skjutsar framåt. Får man en komplimang så växer man, det är samma sak här, får vi höra att det är ett underbart projekt och lycka till önskningar så jobbar man på ännu hårdare även under tyngre perioder.
Under vårt sponsringssökande har vi stött på många nej, och detta hade vi naturligtvis räknat med, ändå har alla varit så positiva. Även om något företag gav oss ett nej vad gäller sponsring, har de gett som tips, råd och väldigt positiva reaktioner vilket har varit riktigt kul! Vi vet ju att det inte heller är de bästa tiderna att söka finansiellt stöd..

Vi har fått hjälp av;

Ekonomisk sponsring (företag)
Norrstrands församling
Älvkullegymnasiet, Teknikprogrammet
AirBus, Arlanda linjen
KEWAB

Materiell sponsring (företag/förening)
El-On Richardsson´s: Tvättmaskin
KIWA fotoatelje: Uppförstorade foton till utställningen
Kortdesign: 1 kartong ritpapper
Herman Anderssons: Hundratals pennor (bläck + blyerts)
FBK fotboll: Massa matchdräkter och fotbollar
QBIK fotboll: Massa fotbollar, vattenflaskor och fotbollsstrumpor
Skoghall pingisförening: 8 pingisracket + drygt 100 pingis bollar

Utöver detta har vi fått in massvis från privatpersoner och på olika sätt fixat ihop saker själva bl.a,
Pingisbord
Sjukhussängar
Sjukhusmaterial
Kläder
Leksaker
Sängkläder och handdukar mm. mm.

ETT STORT TACK TILL ALLA SOM SKÄNKT OCH ENGAGERAT SIG!


Sponsringssökandet

En av de viktigaste delarna i vårt projekt har varit att få sponsorer att stödja oss ekonomiskt. Detta är en stor del som kräver väldigt mycket tålamod och arbete. Innan man börjar måste man tänka på hur man lägger fram sin idé till företagen. Man måste vara konkret och seriös i sitt framläggande för det handlar om att be om pengar vilket är ett känsligt ämne. Varför ska dessa företag just ge oss pengar, och vad har vi att erbjuda i gengäld, var några av frågeställningarna vi hade i början av vårt arbete.

När våra tankar började åka på samma bana funderade vi över hur framförandet av projektet till potentiella sponsorer skulle gå till väga och kom på att det bästa sättet var genom ett brev. Brevet tog lång tid och ändrades ett tiotal gånger innan vi fått brevet med stort "B". Här sammanfattar vi allt vad vi planerat, vårt syfte och mål och självklart presenterar vi oss. Tillsammans med brevet skickde vi även med referenser, en prelimenär budget och ett papper på vårt kontonummer. (Vi öppnade ett konto på Nordea) På så sätt får företagen tillgång till allt på en gång och kan i lugn och ro kolla igenom kuvertet som vi lämnat/postat. De flesta brev vi lämnat ut har vi gått och lämnat personligen, för vi tror att det är det bästa sättet att ta kontakt och verka trovärdiga. Brev som vi skickat eller mailat följer vi sedan upp genom ett telefonsamtal. 


Här är det slutliga Brevet, i verkligheten ingick även en bild på oss fyra, och naturligtvis kontaktuppgifter.

Hjälp oss att göra en skillnad

Hej, vi är fyra målinriktade tjejer som går på Älvkullegymnasiet i Karlstad. Vi går nu tredje året och det är alltså dags för det obligatoriska projektarbetet på hundra timmar per elev. Vi vill göra något utöver det vanliga och kom då att tänka på olika sorter av frivillighetsarbeten. Att arbeta med barn och människor som inte är lika lyckligt lottade skulle betyda oerhört mycket för oss, men också för de vi stöter på under vår vistelse.

              Vårt mål med resan är att under en vecka i april (9-16/4) resa till Marocko med hjälp av organisationen Karavanen (http://www.karavanen.org/). Karavanen jobbar med olika slag av insamlingar, allt från skolmaterial, leksaker och kläder till sjukhusmaterial. Vi har fått möjligheten att följa med till Marocko för att skänka dessa saker till ett barnhem där åldern ligger emellan sex till arton år. Resan kommer att ske i mars månad år 2009.

              Vårt syfte är att hjälpa och att kunna få göra en skillnad i andra människors liv. I och med resan kommer vi få erfara hur volontärarbete fungerar, för att sedan kunna inspirera den yngre generationen. Resan kommer att dokumenteras med hjälp av filmkamera, fotografier och anteckningar. Vilket sedan kommer att redovisas genom en utställning på UNO, ungdomens hus, där vi hoppas kunna förmedla vårt budskap om frivillighetsarbeten för vår skola, och intresserad allmänhet.

Det vi behöver din hjälp med är det ekonomiska stödet. Varje krona uppskattas och är ett steg i rätt riktning mot vårat mål. Vi kommer också att söka stipendier och stöd hos olika fonder. Även vår skola kommer att bidra med en peng. Som tack för att ni hjälper oss att göra detta möjligt kommer ert företagsnamn att vara med på vår utställning. Vi ska även försöka att få med namnet i ett slutreportage i tidningen VF. Vi kommer att göra allt för att kunna genomföra vårt projekt. Eventuella pengar som blir över skänks naturligtvis bort till vår hjälporganisation Karavanen.

Att kunna hjälp till med en förändring här i världen även om den må vara liten, är något vi alla fyra drömmer om, för oss kan detta bli en verklighet. Att kunna vara med och arbeta med något praktiskt för något gott skulle vi uppskatta och känna glädje av. Vi kommer att ge 110 % eftersom detta ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Vi kan hjälpa, vi kan göra en skillnad, vi behöver bara lite hjälp på vägen.


Med vänliga hälsningar

Miranda Göransson, Camilla Larsson, Elin Christensen och Erica Ericsson


RSS 2.0